Website La MontagneKlant: S.C.I. La Montagne te Frankrijk
Wat: website voor verkoop onroerend goed.
Periode: 2014

Over La Montagne

Landgoed La Montagne is sinds 1998 in Nederlandse handen. Er werden 2 appartementen verhuurd, een chalet en er was een kleinschalige camping met 6 staanplaatsen aanwezig. Landgoed La Montagne heeft een unieke ligging in de Zuid Franse Alpen op circa 1400 meter hoogte. Midden in de natuur met prachtige vergezichten. Een waar genot voor de toerist die zoekt naar rust, ruimte en natuur.
In 2014 gaan de huidige eigenaren met pensioen en het Landgoed komt te koop. Om de verkoop wat te ondersteunen wordt Pepper IT-solutions benaderd om een verkoopsite te maken.

De site

De eigenaren van Landgoed La Montagne geven direct aan dat het enorm belangrijk is dat de site de rustieke, ruimtelijke en natuurlijke sfeer van het landgoed uitademt. Bezoekers van de site moeten een goed idee krijgen hoe mooi het er is.
Na een bezoek op La Montagne wordt snel duidelijk dat het vastleggen van de sfeer een flinke uitdaging is. Het ruimtelijke effect is lastig te vangen op foto’s. Daarom wordt de hulp ingeschakeld van een professionele fotograaf. Omdat La Montagne midden in de natuur ligt, is er erg veel verschil tussen de verschillende jaargetijden. Waar in het voorjaar en zomers de natuur prachtig groen is, ligt er ’s winters vaak een dik pak sneeuw. Gelukkig hebben de eigenaren zelf ook een schat aan foto-materiaal van andere jaargetijden welke bruikbaar was.
De opbouw van de site blijft eenvoudig en overzichtelijk met de nadruk op rust, ruimte en natuur. Er is gebruik gemaakt van een carrousel op de homepage om zo de bezoeker direct in een aantal vergezichten te kunnen trekken. Het eindresultaat benadert de sfeer op Landgoed La Montagne zeer nauwkeurig.
Naast de Nederlandstalige site is er ook een Engels versie van de site gemaakt. Deze is identiek op de tekst na.